2016 PROJE YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI BARTIN

2016 PROJE YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI BARTIN

Bakanlığımız Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde Bartın, İstanbul, Düzce illerinin katılımıyla 2016 yılı “Halk Elinde Anadolu Mandasının Islahı Ülkesel Projesi” yürütme kurulu toplantısı Bartın’da gerçekleştirildi.

bartin1

2015 yılının değerlendirildiği, sorunların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin de tartışıldığı toplantıya Bartın İl Müdürü Abdulsetter BAYRAM, Proje Koordinatörü Önder SÖZEN, TAGEM Teknik Personeli Veteriner Hekim Dr. Kürşat ALKOYAK, proje liderleri Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL, Veteriner Hekim Sezer ÖZ ve Ziraat Yüksek Mühendisi Ebru ERGÜNEŞ BERKÜN Bartın, İstanbul ve Düzce Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkan ve çalışanları ile İl Müdürlükleri çalışanları katıldı.

Bartın İl Müdürü Abdulsetter BAYRAM açılış konuşmasında; halk elinde hayvan ıslah projelerinin çok önemli olduğunu ve dolayısıyla bu projelerin uygulanmasında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, bu projeler ile hayvanların halk elinde ve devletçe desteklenerek yürütüldüğünü, bunun için emek, zaman ve maddiyat harcandığını bunların heba olmaması için gerek bizlerin ve gerekse yetiştiricilerimizin titiz davranması ve dikkatli olması gerektiğini, proje sonucunda halkın yüksek verimli ve iyi huylu mandalara sahip olacağını, yetiştirici birliklerinin bu tür projeleri hayata geçirmekle ülke mandacılığının gelişme gösterdiğini, ilimizin manda varlığı 2013 yılında 1.700 civarında iken bu projelerin uygulanması ile günümüzde 3.200 civarına ulaştığını, bu toplantının hayırlara vesile olmasını dilediğini ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Toplantı, daha sonra İstanbul, Düzce ve Bartın Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliklerinin proje liderleri tarafından illerindeki manda durumları ve proje faaliyetlerinin anlatıldığı sunumlarla devam etmiş; sorunların tartışılması ve çözüm önerileri ile sona ermiştir.​

bartin2 bartin3